Aikido - itsensä voittamisen taito

Aikido on kaiken ikäisille ja kokoisille, aktiivisille ihmisille sopiva budolaji. Aikidossa harjoitellaan taistelutaitoa, jonka avulla voi torjua hyökkäyksen vahingoittamatta hyökkääjää pysyvästi. Lajissa käytetään hyväksi hyökkääjän omaa voimaa, jonka avulla hänet ohjataan osaksi hyökkäyksen vastaanottajan liikettä.

Aikidon varsinainen päämäärä ei kuitenkaan liity itsepuolustukseen vaan itsensä voittamiseen. Lajin tarkoitus on ymmärtää väkivallan mielettömyys ja etsiä rauhallisia tapoja ratkaista ristiriitoja. Aikidon tarkoitus on suojella elämää, eikä vahingoittaa muita.

Aikido kehittää yleiskunnon lisäksi tasapainoa, koordinaatiokykyä ja notkeutta. Lajin aloittamiskynnys on matala, sillä harrastuksen alkuvaiheessa edetään rauhallisesti ja luodaan vankka perusta myöhemmille haasteille. Monille aikidosta tulee elinikäinen harrastus, jopa elämäntapa. Aikidossa ei kilpailla.

Aikidoliiton sivutarrow_forward

Harjoitusajat

ma 18:30 - 20:00
ti 06:00 - 08:00
to 06:30 - 08:00
pe 17:00 - 18:30
su 17:00 - 18:30

Lisätietoja

Perustreeneihin voi tulla nuori aikuinen (14v). Aluksi riittää pelkät sisäliikuntavaateet joilla pääset tutustumaan lajiin. Mikkelissä erillisiä kursseja ei ole, mukaan voi tulla portaattomasti milloin vain. Myös vierailevat harrastajat ovat tervetulleita. Myöhemmin voi hankkia valkoisen perinteisen puvun ilman merkkejä, sekä mahdollisia harjoitusaseita.

Ohjaajat ja yhteystiedot