Haidong Gumdo

Haidong Gumdo® on eteläkorealainen miekkailulaji jossa opetellaan Korealaista Samurang-kamppailutekniikkaa ja miekan hallintaa monipuolisilla lajiharjoitteilla ja -tekniikoilla. Lajissa opetellaan miekan käyttöä ja hallintaa. Lajiin kuuluu erilaiset liikesarja-, kamppailu- ja miekanhallintaharjoitteet. Lajille tyyppillisiä piirteitä ovat terävät, nopeat ja tarkat miekanviillot, pehmeät pyöreät liikeradat, lentävät hyppylyönnit ja akrobatia. Tämä kaikki yhdistyy liikesarjaharjoituksissa, joita suoritetaan sekä tarkoin määritetyin koreografioin että vapaamuotoisemmin yksin tai ryhmänä. Lajille on ominaista myös se, että keskitytään ottamaan vastaan useita vastustajia samanaikaisesti maastosta riippumatta. Miekan viiltoja harjoitellaan myös konkreettisiin kohteisiin, kuten sanomalehtipaperi, bambun varret, omenat, heinäpaalit ja kynttilän sydämet.

Lajin nykymuoto on kehittynyt Mestari Jeong-Ho Kimin omaksuessaan taidon 1970-luvun alussa. Mestari Kim (10. dan) on kansainvälisen Haidong Gumdo liiton perustaja (World Haidong Gumdo Federation) ja hän toimii edelleen liiton puheenjohtajana.

Suomeen lajin on tuonut Suomessa toimiva Phoenix-Martial Art ry, joka on myös Kudokwan-Hapkidon kotiseura. Seuran perustaja ja pääopettaja Mestari Cheol-Yong Park aloitti yhteistyön Nordic Haidong Gumdo Associationin kanssa vuonna 2005. Kesällä 2009 Haidong Gumdo eriytettiin Phoenix-Martial Art ry:stä omaksi uudeksi yhdistykseksi. Suomen Haidong Gumdo yhdistys on osana Euroopan Haidong Gumdo yhdistystä, jonka pääopettajana toimii Mestari (Chong Kwanjang) Sang-Hyun Han ja teknisenä johtajana Mestari (Kwanjang) Chul-Kyung Lee. Suomen Haidong Gumdo Yhdistys. Lisätietoa lajista löytää Haidong Gumdon Euroopan liiton sivulta euhaidong.com tai suomen yhdistyksen sivuilta (linkki alla).

Lajiharjoitukset pidetään Mikkelin Kamppailuareenan Murskaamossa, vyötasojen mukaisesti. Toimintaa on viitenä iltana viikossa. Lajin pääopettajana Mikkelissä toimii Arto Nykänen 2.dan ja hänen tukenaan avustava opettaja Vilma Leinonen 2.dan. Lisäksi ohjaajina toimii useita seuran mustia vöitä ja pidemmälle ehtineitä harrastajia.

Haidong Gumdoarrow_forward

Harjoitusajat

ma 20:00 - 21:30
ti 17:00 - 18:30
ke 17:00 - 18:30
to 18:30 - 20:00
pe 17:00 - 18:30

Lisätietoja

Haidong Gumdon harrastamisen voi aloittaa peruskurssin kautta. lajin voi aloittaa myös kesken kauden, ottamalla yhteyttä seuran pääopettajaan. Peruskursseja aloitetaan n. kahdesti vuodessa syyskuussa ja tammikuussa, tarkemmat tiedot löytyvät seuran verkkosivuilta (alla linkki). Harjoitteluasusteena peruskurssilla käyvät sisäliikuntavarusteet, esim. verryttelyhousut ja t-paita. Vierailevat lajiharrastajat ovat tervetulleita mukaan treeneihin,

Ohjaajat ja yhteystiedot

Vilma Leinonen

2. Dan

Petri Laitinen

1. Dan

Jari Vänttinen

1. Dan

Tommi Reponen

1. Dan

Janne Närhi

1. Dan

Yhteystiedot

Puheenjohtaja ja varustevastaava
Arto Nykänen
puh. 050 5815 659
email. varusteet[a]hdgdmikkeli.com
email. arto.nykanen[a]gmail.com

Sihteeri ja taloudenhoitaja
Heidi Kontinen
puh. 040 7551 364
email. talous[a]hdgdmikkeli.com