Brasilialainen Ju-jutsu

Brasilialainen jujutsu on perinteisen jujutsun ja judon pohjalta kehitetty itsepuolustus- ja kamppailu-urheilulaji. Laji painottuu matto-otteluun, vaikkakin lajiin liittyy myös laaja määrä erilaisia heitto- ja alasvientitekniikoita. Ottelutilanteessa tavoitteena on hallita vastustajaa ja saada tämä luovuttamaan erilaisia nivellukoja ja kuristuksia käyttämällä. Lajissa kilpaillaan muista itämaisista kamppailulajeista tutulla otteluasulla, gi’llä sekä kevyemmällä varustuksella (shortsit + paita). Brasilialaisen jujutsun urheilumuoto ei sisällä minkäälaisia iskuja, kuten lyöntejä tai potkuja. Kamppailuareena Mikkeli BJJ:llä lajia aktiivisesti harrastaa noin 30-40 henkilöä. Seurassa harjoitellaan ”brassijujutsun” lisäksi lajin kanssa runsaasti yhtäläisyyksiä sisältävää lukkopainia.

Brasilialainen jujutsu syntyi nimensä mukaisesti Brasiliassa Mitsuao Maedan opetettua Gracien suvulle judo- ja jututsutekniikoita 1900-luvun alkupuoliskolla. Vuosien varrella Gracien suku jalosti opetetut itsepuolustustekniikat soveltumaan myös pienemmille ottelijoille, ja uutta kamppailumuotoa ryhdyttiin levittämään Yhdysvaltoihin suvun toimesta. ”Gracie Jiu-Jitsua” mainostettiin aluksi erilaisten haasteottelujen kautta, kun lajin urheilijat haastoivat kamppailulajien edustajia. Lajin suosio koki räjähdysmäisen kasvun, kun Gracien suvun Royce Gracie voitti UFC 1 -turnauksen vuonna 1993. Suomeen laji rantautui virallisesti 1990-luvulla, ja brasilialaisesta jujutsusta on tullut suosittu kamppailu-urheiluji eri puolilla maapalloa.

Vakiovuorojen lisäksi harrastajien on mahdollista vuosittain lunastaa omatoimisen harjoittelun käyttöoikeus, joka mahdollistaa harjoittelun Kamppailuareenan tiloissa rakennuksen aikioloaikojen sisällä.

Harjoitusajat

ma 20:00 - 21:30 , Peruskurssi
ti 20:00 - 21:30 , Peruskurssi
ke 17:00 - 17:45 , Junnujutsu
ke 18:30 - 20:00
to 20:00 - 21:30 , Peruskurssi
pe 18:30 - 20:00 , Vapaaottelu
la 12:00 - 13:30
su 15:30 - 16:30 , Nallepaini
to 17:00 - 18:30

Lisätietoja

Kamppailu-urheilua aiemmin harrastaneita kannustetaan osallistumaan syksyisin järjestettävälle brasililaisen jujutsun peruskurssille ennen kokeneiden ryhmään liittymistä. Mikkelissä vierailevat harrastajat sekä lajitaustaa omaavat voivat tulla harjoituksiin kynnyksettömästi ja halutessaan saapumisesta voi ilmoittaa seuran sähköpostiin bjj@kamppailuareenamikkeli.fi. Lajiharjoituksia saa tulla seuraamaan virallisten harjoitusaikojen puitteissa. Kamppailuareena Mikkeli BJJ löytyy Instagramista @‌mikkelibjj sekä Facebookista Kamppailuareena Mikkeli BJJ (suljettu ryhmä).

Ohjaajat ja yhteystiedot

Heikki Huttunen