Mikkelin Judo

Vaikka judo on täysivaltainen kamppailulaji, on se myös hyvin suurta suosiota nauttiva urheilulaji. Judo on maailman levinnein ja harrastajamäärältään suurin kamppailulaji. Laji hyväksyttiin olympialajiksi 1964. Lajissa naiset ja miehet kilpailevat omissa sarjoissaan. Kummassakin sarjassa on seitsemän painoluokkaa sekä avoin painoluokka, johon kuka tahansa voi osallistua.
Judotekniikat koostuvat heitoista, sidonnoista, käsilukoista ja kuristuksista. Heitot on jaettu viiteen luokkaan: käsiheitot, jalkaheitot, lonkkaheitot, uhrautumisheitot selälleen ja uhrautumisheitot kyljelleen.
Mikkelin Judo tarjoaa myös mahdollisuuden harjoitella sovellettua judoa. Sovellettu judo on suunnattu henkilöille, joilla on erityistä tuen tarvetta esimerkiksi liikkumisessa, ymmärryksessä, puheen tuottamisessa, aistien toiminnassa, suureen ryhmään sopeutumisessa tai tarvitsee jostain syystä enemmän aikaa asioiden oppimiseen.

Judoliitto on lajiliittojen ykkönen sovelletussa liikunnassa. Mikkelin Judo kuuluu sekä harrastajamäärän että kilpailumenestyksen puolesta Suomen ehdottomaan sovelletun judon eliittiin.

Katso lisää www.mikkelinjudo.fi